Waarom kiezen mensen voor De Vrije Vloer?

9 redenen om je begeleiding bij ons te verdiepen

‹ naar overzicht

Waarom kiezen mensen voor De Vrije Vloer? Hier geven we het woord aan onze deelnemers. Want wie kan je nu beter uitleggen wat een opleiding of begeleiding voor jou kan betekenen dan een collega-professional of lotgenoot?

 1. Jij als persoon- begeleider staat centraal

  Jouw persoonlijke leervragen zijn leidend voor de concrete invulling van ons programma. Je leert precies wat relevant is voor jouw ontwikkeling en voor je eigen praktijk.

  “Mijn doel was me te ontwikkelen als coach in de rol van regisseur. Door de ervaringsgerichte opzet heb ik kunnen oefenen en durf het daardoor met mijn cliënten aan te gaan. Ik durf meer op mezelf te vertrouwen hierin. Ik heb bovendien ontdekt dat mijn eigen manier van werken met Aikido zich fantastisch laat combineren met psychodrama. Het leidt tot extra inzicht.”

  Paulien Aaldering, Spiegelkabinet, coach en trainer

 2. Jouw professioneel handelen en je persoonlijke ontwikkeling komen samen aan bod

  Hierdoor verrijk je je vakmanschap én jezelf als persoon. En juist de integratie van deze twee laat je groeien als professional. Je maakt de stap naar meesterschap.

  “Ik heb zowel persoonlijk als professioneel stappen kunnen zetten. Gaandeweg heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn intuïtie, creativiteit en waarneming en meer durf om daaraan gehoor te geven. Ik geloof dat ik daardoor een betere coach ben geworden.”

  Astrid de la Fuente, Kringconsult, trainer en coach

 3. Je ontdekt de waarde van ervaringsgericht leren

  Omdat je niet alleen rationeel analyseert, maar nieuwe inzichten ook daadwerkelijk doorleeft, leer je op een dieper niveau. Nieuwe interventies die van hieruit ontstaan zijn krachtig en effectief.

  “Later ontdekte ik dat de ervaring doorwerkt in mijn leven alsof de nagebootste situatie werkelijk is gebeurd. Het versterkt het geloof in mijzelf, in mijn oordeel en handelen. Hierdoor laat ik meer gebeuren, en komt een oplossing soms vanzelf aan de oppervlakte.”

  Sasha Tieman, groepsleider kinderopvang en video-/filmmaker

 4. Je ervaart de kracht van psychodrama – en leert ermee werken

  Je maakt kennis met een inspirerende en effectieve manier van ervaringsgericht werken. Een methode die je laat coachen vanuit je kern. Zonder vooraf bedachte werkvormen, vanuit jouw eigen creativiteit. Frances over haar belangrijkste leerresultaten:

  “Het ervaringsgericht dúrven werken. Ik heb ervaren wat de gevoelsmatige impact is in de rol van protagonist (er kwam zoveel los dat ik me anders niet gauw zou hebben toegestaan). En hoe ik als coach vrijer ben, en op een dieper niveau met de ander kan werken. Monodrama is ook nog eens speels en leuk om te doen. Ik kijk nu beter naar mijn cliënten, ben rustiger, zit vaker achterover en maak meer ruimte voor het gevoelsleven en belemmerende opvattingen.”

  Frances van de Broeke, psycholoog en loopbaanprofessional

 5. Je leert in een kleine groep alles over jezelf

  Drie tot acht personen: zo’n kleine groep is bij uitstek geschikt om in relatie met anderen te werken aan een persoonlijke leervraag. Het geeft jou en elke andere deelnemer een schat aan leerervaringen, inzicht en plezier.

  “In de leergang krijg je veel ruimte om te experimenteren, te falen en stralen, te groeien en bloeien. Er is aandacht voor ieders individuele proces en voor het groepsproces. We hebben écht kunnen leren van en met elkaar.”

  Astrid de la Fuente, Kringconsult, trainer en coach

 6. Je hebt de ruimte om nieuwe inzichten toe te passen

  Tussen de bijeenkomsten is er tijd om in jouw eigen beroepspraktijk te oefenen met wat je hebt geleerd. En om hierop te reflecteren. Dit geeft nieuwe input voor een volgende opleidingsdag. Deze manier van cyclisch leren draagt bij aan duurzame verandering.

  “De inzichten en ervaringen kon ik meteen inzetten. Ik had meteen een plek of situatie om het anders te doen. Mijn leervermogen werd versterkt doordat ik met mijn eigen praktijksituaties aan de gang ging in de leergang.”

  Dana van Beek, coach en trainer

 7. Je krijgt heldere theorie die je ondersteunt in de praktijk

  We bieden de theorie bij elk leertraject zo aan, dat je ermee kunt wérken. Het materiaal zit zo in elkaar, dat je er ook na je opleiding of supervisie op terug kunt vallen. Keer op keer.

  “Prettig leesbare stukken. Heel fijn en ondersteunend om een theoretisch kader aangereikt te krijgen. Goed naslagwerk, niet te veel poespas, ik kijk er regelmatig in.”

  Paulien en Dana

 8. Je gaat aan de slag in een inspirerende en rustige omgeving

  Elke bijeenkomst ontvangen we je op dezelfde prachtige locatie, in een mooie omgeving. We werken intensief, met plezier en rust. We nemen de tijd.

  “Hoe bijzonder en inspirerend is de locatie, jullie on-Hollandse gastvrijheid. Ik ben nog nooit zo in de watten gelegd op een cursus.”

  Frances van de Broeke, psycholoog en loopbaanprofessional

 9. Je ontvangt een bewijs van deelname. Enkele leertrajecten zijn erkend

  Hiervoor ontvang je PE punten.

  “Door zelf psychodrama te hebben ervaren, ben ik niet alleen meer over mijzelf te weten gekomen, maar heeft het mij ook geholpen om nu ervaringsgericht aan de slag te gaan in individuele coaching, teamcoaching en trainingen.”

  Marit Agterhof, Horizon jeugdzorg en onderwijs, methodiekcoach en trainer


Ben je benieuwd hoe De Vrije Vloer jou kan versterken als coach en als persoon? We vertellen je graag meer.