Psychische dwarslaesie

De psychische dwarslaesie (de innerlijke verdeeldheid) en de gevolgen daarvan in het dagelijkse leven van mensen, staat in deze eerste zes dagen van de basisopleiding centraal.

Voor wie?

Psychosociaal begeleiders: coaches, therapeuten, counsellors, psychologen, pedagogisch hulpverleners en maatschappelijk werkers

Wat levert het je op?

  • Je doorziet de schade en gevolgen van machtsmisbruik
  • Je herkent de signalen en maakt deze bespreekbaar
  • Het model van de psychische dwarslaesie kun je gebruiken in je eigen praktijk
  • Je bent je bewust van je eigen innerlijke verdeeldheid en de gevolgen daarvan

Wat gaan we doen?

We gaan op vier manieren aan de slag.

1. Kennis vergroten

De volgende onderdelen uit de Traumaseksuologie komen aan bod: het Moment, de verloren seconde, de schade, de gevolgen van de schade, de tussentijd, actief slachtofferschap en gebruik van de vragenlijsten. Ook besteden we aandacht aan dissociatie, projectie, identiteitsontwikkeling en het collectieve Nee.

2. Verdiepend leren d. m. v. psychodrama

Je ervaart zelf het effect van verschillende modellen die gecombineerd worden met psychodrama. We gaan o.a. werken met het model van de innerlijke verdeeldheid, de zeven stoelen van agressie en de cirkelbenadering.

3. Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Bewust worden van je eigen innerlijke bezetter is een belangrijk onderdeel van deze module. En hoe deze je professioneel handelen nog belemmert. Er is ruimte om te werken aan persoonlijke leerthema’s die op de voorgrond staan.

4. Oefenen met de modellen

In kleine groepen ga je zelf actief aan de slag met het neerzetten van de modellen. Leervragen die hieruit voortkomen krijgen een plek in de opleidingsdagen.

Voorwaarden

Je hebt HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in je vakgebied. Werken met slachtoffers van seksueel misbruik is een pré.

Vervolg

Na deze zes dagen kun je deelnemen aan Module 2 Traumaseksualiteit.

Wil je meer weten? Bel of mail ons dan sturen we je het volledige opleidingsprogramma.