Onze kijk op begeleiding

‹ naar overzicht

Begeleiding bij herstel van (seksueel) machtsmisbruik en andere vormen van emotionele verwaarlozing, vraagt om een aanpak op alle lagen van de persoonlijkheid en om heling op zielsniveau.

Als hulpverdeler ben je hierin zelf het belangrijkste instrument waarmee je werkt. Het is belangrijk dat jij op zielsniveau aanwezig bent.

Begeleiden vanuit je kern

Om met je cliënt naar de diepere lagen en de oorsprong van zijn belemmerende patronen te gaan, is het belangrijk dat jij in heelheid aanwezig bent. De cliënt ervaart dan jouw innerlijke stevigheid. Dit biedt de veiligheid die nodig is om in contact te komen met onverwerkte pijn. Om gevoelens te benoemen, conflicten aan te gaan en te experimenteren met nieuw gedrag.

Persoonlijk werk

Om te kunnen begeleiden vanuit heelheid, hebben wij net zoals onze cliënten, ons eigen persoonlijke werk te doen. Bewust worden en loskomen van onze eigen innerlijke bezetter, helen van oude pijn en doorbreken van patronen die je nog belemmeren in je professioneel handelen.

Jij als zuiver instrument

Op deze manier ontwikkel je jezelf als belangrijkste instrument.Je eigen gevoelens, behoeften en belemmerende gedachten spelen niet meer onbewust door in het contact met je cliënt. Je voelt zuiver aan wat er in de ander leeft en wat hij/zij op jouw projecteert. Hier kun je bewust mee omgaan.

Inzet van je volledige potentieel

Begeleiding bij herstel na (seksueel) machtsmisbruik vraagt om vrij en authentiek handelen. Inzet van je volledige potentieel en werken vanuit je eigen creativiteit. Daarnaast heb je vertrouwen in de potentie en het zelfoplossend vermogen van je cliënt.

Persoonlijke ontwikkeling is dan ook een belangrijk onderdeel van onze opleidingsactiviteiten. Overstijg de technieken, modellen en werkvormen die je inzet. En wordt meester in je vak.

Supervisie traumaseksuologie.

Opleiding: herstel na machtsmisbruik in de jeugd.