Begeleiding bij herstel na seksueel misbruik

‹ naar overzicht

Begeleiding bij herstel na seksueel misbruik vraagt om een aanpak op alle lagen van de persoonlijkheid en om heling op zielsniveau. De combinatie van traumaseksuologie en psychodrama is hiervoor een krachtige, ervaringsgerichte methodiek.

In deze methodiek ben je als hulpverlener zelf het belangrijkste instrument waarmee je werkt. En is het belangrijk dat je begeleidt vanuit je kern.

Begeleiden vanuit je kern

Om met je cliënt naar de diepere lagen en de oorsprong van zijn belemmerende patronen te gaan, is het belangrijk dat jij in heelheid aanwezig bent. De cliënt ervaart dan jouw innerlijke stevigheid. Dit biedt de veiligheid die nodig is om in contact te komen met onverwerkte pijn. Om gevoelens te benoemen, conflicten aan te gaan en te experimenteren met nieuw gedrag.

Persoonlijk werk

Om te kunnen begeleiden vanuit heelheid, hebben wij net zoals onze cliënten, ons eigen persoonlijke werk te doen. Bewust worden en loskomen van onze eigen innerlijke bezetter, helen van oude pijn en doorbreken van patronen die je nog belemmeren in je professioneel handelen.

Op deze manier ontwikkel je jezelf als belangrijkste instrument. Je eigen gevoelens, behoeften en belemmerende gedachten spelen niet meer onbewust door in het contact met je cliënt. Je voelt zuiver aan wat er in de ander leeft en wat hij op jouw projecteert. Hier kun je bewust mee omgaan.

Inzet van je volledige potentieel

Begeleiding bij herstel na seksueel misbruik vraagt om vrij en authentiek handelen. Inzet van je volledige potentieel en werken vanuit je eigen creativiteit. Daarnaast heb je vertrouwen in de potentie en het zelfoplossend vermogen van je cliënt.

Persoonlijke ontwikkeling is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding tot Traumaseksuoloog CP.

Wil je meer weten? Bel of mail ons we gaan graag met je in gesprek.