Opleiding Herstel na machtsmisbruik in de jeugd

‹ naar overzicht aanbod

In deze opleiding maak je kennis met een nieuwe methodiek. Waarin de cliënt centraal staat en niet zijn/haar diagnose.

Wat biedt deze opleiding jou?

Je vergroot je kennis en vaardigheden in het begeleiden van cliënten die slachtoffer zijn van onderdrukking, lichamelijk en geestelijk geweld, pesten, seksueel misbruik of andere vormen van emotionele verwaarlozing.

Het is een praktische opleiding waarin je jezelf ontwikkelt als belangrijkste instrument. Door zelf veel te oefenen, te experimenteren en te reflecteren.

Ervaringsgericht, leerzaam, diepgaand, indrukwekkend en met humor en plezier.

Voor wie?

Hulpverleners, coaches, counselors en therapeuten

Opzet en inhoud

De opleiding bestaat uit twee delen van elk zes dagen. Waarin je leert kijken door de bril van Traumaseksuologie. We behandelen de theorie en je gaat zelf actief aan de slag met de daaruit voortkomende modellen.

Je oefent ook in je eigen praktijk. Leervragen die hieruit voortkomen krijgen een plek in de opleidingsdagen.

Resultaten

  • Je begrijpt de schade van (seksueel)machtsmisbruik. En je hebt zicht op hoe de gevolgen hiervan doorwerken in het dagelijks leven van mensen.
  • Je herkent signalen en maakt deze bespreekbaar
  • Je kent de fasen van herstel en kunt hierin werken met verschillende modellen en werkvormen.
  • Je creëert leerervaringen die beklijven.
  • Daarnaast ben je je bewust van je eigen schadepatroon.Je kent je eigen behoeften en weet wanneer deze de relatie met je cliënt beïnvloeden. Je kunt mijn en dijn scheiden en kent je hobby en je spiegel.

Voorwaarde

Je hebt HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in je vakgebied. Je werkt met de doelgroep.

Wil je meer weten? Bel of mail ons. We vertellen je graag meer of sturen je het volledige opleidingsprogramma.

Ervaringen - Opleiding Herstel na machtsmisbruik in de jeugd

Deze opleiding heeft veel voor mij betekend. Als ervaren coach en leidinggevende heb ik niet eerder een leergang/ training/ of cursus gevolgd die zoveel heeft opgeleverd aan inzicht en persoonlijke verandering! Heel bijzonder, dit kun je alleen ervaren… RW.

Eén van mijn doelen om aan deze opleiding mee te doen was:’professioneel meer kennis en handvatten krijgen rondom het werken met trauma’. Dat doel is absoluut bereikt. En meer. Het was voor mij één grote snoepwinkel. Hettie en Gerard zijn ervaren en zorgvuldige trainers met een enorme deskundigheid op dit thema. Het was een feest om van hen te mogen leren. De theorie en de modellen waren enorm helder en inzichtgevend. De ervaringsgerichte werkwijze maakt dat je de materie ook écht doorvoelt en doorleeft. Het mes snijdt hiermee aan twee kanten. Zowel in mijn professionele praktijk als in mijn persoonlijke leven heb ik veel baat gehad van alles wat ik heb geleerd. Ik heb honger naar nóg meer. CR, coach en counsellor

Het is geen thema waar je zomaar in duikt. Dus hoe fijn is het om te weten dat er twee betrouwbare mensen langs de zijlijn begeleiden. Eén met zuurstofflessen en één met een duidelijke routekaart. Een spannend, maar veilig traject met direct effect op mijn kijk op mijzelf en hoe ik in het leven sta. F v/d B