Opleiding Herstel na een jeugdtrauma

‹ naar overzicht aanbod

In deze opleiding maak je kennis met een nieuwe methodiek waarin de cliënt centraal staat en niet zijn/haar diagnose.

Wat biedt deze opleiding jou?

Je vergroot je kennis en vaardigheden in het begeleiden van cliënten die slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Of van een andere vormen van machtsmisbruik (bijvoorbeeld pesten) en emotionele verwaarlozing. En je ontwikkelt jezelf als belangrijkste instrument.

Het is een praktische opleiding waarin je zelf veel oefent, experimenteert en reflecteert. Ervaringsgericht, leerzaam, diepgaand, indrukwekkend en met humor en plezier.

Voor wie?

Hulpverleners, coaches, counselors en therapeuten die slachtoffers (willen) begeleiden.

Opzet en inhoud

De opleiding bestaat uit twee delen van elk zes dagen. Waarin je leert kijken door de theoretische bril van Traumaseksuologie, ontwikkeld door Peter John Schouten. En we gaan actief aan de slag met de daaruit voortkomende modellen.

Je oefent ook in je eigen praktijk. Leervragen die hieruit voortkomen krijgen een plek in de opleidingsdagen.

Resultaten

  • Je kent de schade van (seksueel) machtsmisbruik en de gevolgen daarvan
  • Je herkent de signalen en maakt deze bespreekbaar
  • Je kent de fasen van herstel
  • Je kunt werken met enkele modellen
  • Je bent je bewust van je eigen schadepatroon
  • Je kent je eigen behoeften en weet wanneer deze de relatie met je cliënt beïnvloeden
  • Je kunt mijn en dijn scheiden
  • Je kent je hobby en je spiegel

Voorwaarde

Je hebt HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in je vakgebied. Je werkt met slachtoffers van (seksueel) machtsmisbruik of andere vormen van emotionele verwaarlozing.

Wil je meer weten? Bel of mail ons. We vertellen je graag meer of sturen je het volledige opleidingsprogramma.

Ervaringen - Opleiding Herstel na een jeugdtrauma

Deze module heeft veel voor mij betekend. Als ervaren coach en leidinggevende heb ik niet eerder een leergang/ training/ of cursus gevolgd die zoveel heeft opgeleverd aan inzicht en persoonlijke verandering! Heel bijzonder, dit kun je alleen ervaren… RW.

Eén van mijn doelen om aan deze module mee te doen was:’professioneel meer kennis en handvatten krijgen rondom het werken met trauma’. Dat doel is absoluut bereikt. En meer. Het was voor mij één grote snoepwinkel. Hettie en Gerard zijn ervaren en zorgvuldige trainers met een enorme deskundigheid op dit thema. Het was een feest om van hen te mogen leren. De theorie en de modellen waren enorm helder en inzichtgevend. De ervaringsgerichte werkwijze maakt dat je de materie ook écht doorvoelt en doorleeft. Het mes snijdt hiermee aan twee kanten. Zowel in mijn professionele praktijk als in mijn persoonlijke leven heb ik veel baat gehad van alles wat ik heb geleerd. Ik heb honger naar nóg meer. CR, coach en counsellor

Het is geen thema waar je zomaar in duikt. Dus hoe fijn is het om te weten dat er twee betrouwbare mensen langs de zijlijn begeleiden. Eén met zuurstofflessen en één met een duidelijke routekaart. Een spannend, maar veilig traject met direct effect op mijn kijk op mijzelf en hoe ik in het leven sta. F v/d B